Elke week andere trappist in de kijker

Tentoonstelling 7 weken - 7 trappisten groot succes

© ica

Met nog drie weken voor de boeg lijkt de tentoonstelling 7 weken-7 trappisten in tapasbar Pado een groot succes te zijn.

Ingrid Castelein

'Het is de eerste keer dat de glazen, flessen en etiketten van de zeven erkende trappistenbieren in één tentoonstelling samen te zien zijn', getuigen initiatiefnemers Patrick en Dominique van Pado.

'Onze zaak Pado staat al vermeld in "the good beerguide to belgium" van de Engelse bierkenner Tim Webb, maar de bierblog van William Roelens bracht nog meer buitenlandse mensen naar Tielt. Naast een reeks Britten en enkele Italianen kwam vorige week de Duitse Zythologe Sylvia Kopp naar Tielt afgezakt. Anoniem genoot ze van het Achelmenu en maakte zich daarna bekend. Sylvia heeft haar eigen webstek "bierbotschaft" en zetelt ook in de internationale bierjury in de VS.

Onze bierkeuken van Pado valt blijkbaar in de smaak want de reservaties blijven toekomen', vervolgt het duo.

'Dit weekend kan men nog genieten van de "La Trappe" reeks, en tijdens de Europafeesten van 1 tot 3 Juli staat Westvleteren in de kijker. Huisgemaakte Westvleterenpaté en een ambachtelijk Westvleterenijs zullen dan de tongen strelen.

Van 8 tot 10 Juli sluit Chimay de rangen met heerlijke balletjes kalsgehakt met chimaykaas en verse frietjes. De Potaupré maakt het geheel af.

Reserveren voor een van de maaltijden kan nog steeds op 051/40.71.91 of via pado.tapas@skynet.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio