Racepiloten promoten hun sport

Racepiloten promoten hun sport

Foto: yds

Halle - Steve Claeys uit Halle en Erik Delnest uit Sint-Pieters-Leeuw hebben beiden hun hart verloren aan autorally. Met hun BMW E30 waren ze onlangs nog te zien op het racecircuit van Zolder in de vijfde race van het BDG-kampioenschap. Ze treden ook aan in de Syntix Superprix. Maar deze week parkeerden ze hun racewagen in de Volpestraat in hartje Halle waar iedereen eens met hun racewagen kon kennismaken. Ook konden mensen met een racesimulator het racen eens uitproberen.

'We weten dat veel mensen geïntrigeerd zijn door de autosport. We willen de drempel wat kleiner maken door zelf promo te voeren op straat voor onze sport', aldus Steve en Erik. 'Zo'n racesimulator biedt een leuke kijk op de autosport in alle veiligheid. Hier kan men perfect mee leren kijken, remmen en zo meer. Vroeger kwamen de meeste racepiloten uit het karten maar tegenwoordig komen er veel uit de gamewereld omdat de games tegenwoordig zo realistisch zijn dat ze een goede basis vormen om zelf ook echt aan autorally te doen'.

Drie personen die zich lieten verleiden tot een racespelletje en hier het best in slaagden, mogen binnenkort met de Halse rallypiloten mee naar het circuit van Zolder voor een echte testrit. 'Mensen die dit willen en met de sport willen beginnen, bieden we graag begeleiding aan', aldus Steve en Erik.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio