Eerste Festivark moest afrekenen met te warm weer

Eerste Festivark moest afrekenen met te warm weer

Foto: idh

Gooik - Zaterdag organiseerde de vzw De Ark van Pollare zijn allereerste Festivark, een muziekfestival ten voordele van het dierenasiel. Of hoe een grap op enkele weken tijd uitgroeide tot een echt festival. Omdat in Ninove zelf geen zaal meer beschikbaar bleek, week het evenement uit naar de Edele Brabant in Strijland.

Op de affiche stonden Silky Skank, Wildheart, Collapse of Mind, The Dirty Scums, No More Faith, Tim’s Favourite, The Black Tartan Clan en De Fanfaar. De presentatie was in handen van Bert Gabriëls en Jens Dendoncker. Voor de organisatie verleenden de mensen van het Ninoofse café Gonzo hun medewerking. De opbrengst van dit festival gaat helemaal naar de werking van De Ark van Pollare.

De Ark van Pollare vzw is een dierenasiel in Pollare, Ninove. Het is een opvang voor weidedieren. Ze zijn bezig met zwerfkattenbeleid en redden jaarlijks een paar duizend kippen uit legbedrijven. 

Maar helaas werd de eerste Festivark geen onverdeeld succes; Door het warme weer bleek de publieke opkomst ver onder de verwachtingen. 'Maar dat is geen ramp. We doen dapper verder met onze werking', zo lieten de leden vand e vzw al weten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio