Politiewagen boort zich in gevel

Politiewagen boort zich in gevel

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - In de rand van een woningbrand in de Groot-Bijgaardenstraat in de Leeuwse wijk Negenmanneke deed zich vrijdagnacht een ander zwaar ongeval voor.

Een politievoertuig dat van de brand op de terugweg was naar het politiecommissariaat aan de Pepingensesteenweg reed in de Galgstraat op het kruispunt met de Camille Leunensstraat een ander voertuig aan en belandde even verder tegen de gevel van een woning. Twee mensen raakten hierbij gewond. Het gaat om de politie-inspecteur in de politiewagen en een zwangere dame die in de andere auto zat.

De brandweer en de civiele bescherming moesten ter plaatse komen om de woning in de Galgstraat te stutten. Ook de gasmaatschappij werd opgetrommeld omdat er in de woning een gasleiding was geraakt. Voorlopig is de woning onbewoonbaar. De bewoner kwam er met de schrik van af en werd opgevangen door familie.

Opmerkelijk is dat het betrokken politievoertuig onlangs nog aan de pers werd voorgesteld omdat het het eerste voertuig in de hele nieuwe politiezone Zennevallei is die het nieuwe logo van de nieuwe zone al kreeg aangemeten. De politiewagen zou ook deelnemen aan het nationale defilé op 21 juli in Brussel maar dit kan nu niet doorgaan.

In de Groot-BIjgaardenstraat brandde het appartement uit. Niemand raakte gewond. Voor de bewoners werd een voorlopig onderdak gevonden. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio