OCMW Halle zette vrijwilligers zelf ook in de bloemetjes

Vrijwilligers OCMW Halle in de prijzen

Halle - De vrijwilligers van het Halse OCMW zijn genomineerd door de provincie Vlaams-Brabant in de campagne 'van harte vrijwilliger'. De Halse vrijwilligers werd samen met negen andere uitgroepen tot de meest hartverwarmende vrijwilligers van Vlaams-Brabant

Bij deze campagne ging de provincie op zoek naar hartverwarmende vrijwilligers die het verschil kunnen maken in een warme samelneving. De selectie van tien finalisten gebeurde op basis van een ingezonden 'warme' foto. Samen met de OCMW-vrijwilligers van Halle zijn ook nog chiro Hekeko uit Kessel-Lo ind e running, de kinderwerking Kettekeet uit Leuven, de weggeefwinkel uit Asse, devzw Harpa uit Leuven, het OCMW van KOrtenaken en Sint-Genesius-Rode, Noodopvang Demerkat uit Diest, het Roerhuis uit Leuven en Markant uit Haacht. Alle winnaars winnen sowieso al 300 euro en worden vrijdag 4 december persoonlijk gevierd in het provinciehuis.

Dat belette het Halse OCMW niet om zijn vrijwilligers zelf ook al eens in de bloemetjes te zetten. Meer dan tachtig vrijwilligers steken regelmatig een handje toe bij het Halse OCMW. Ze helpen mee bij het eten of op feestjes in het woonzorgcentrum, ze zorgen voor vervoer voor wie zelf geen openbaar vervoer kan nemen of geen wagen heeft, ze helpen bij de administratie, in de dienstencentra of bij allerlei activiteiten, ze organiseren de mis op zondag voor de bewoners van het rusthuis, ze bellen eenzame mensen op, ze nemen tevredenheidsenquêtes af bij OCMW-cliënten, ze doen boodschappen en zo meer. Om dit legertje vrijwilligers zelf eens in de watten te leggen, organiseerde het OCMW een etentje met optreden. Alle vrijwilligers met vijf jaar dienst of een veelvoud hiervan werden nog eens apart in de bloemetjes gezet.

'Zonder onze vrijwilligers zou het OCMW ook draaien maar het zou helemaal anders zijn, veel grijzer en vooral veel saaier. De vrijwilligers geven onze diensten een ziel. Vrijwilligers hebben tijd voor een praatje wat veel personeelsleden niet hebben', aldus OCMW-voorzitter Marie-Rose Harnie. 'Extra vrijwilligers kunnen we nog altijd gebruiken. In de keuken bijvoorbeeld, in de logistieke hulp in het Zonnig Huis, bij de animatie. Bijzonder is dat we ook op zoek zijn naar budgetbuddy's.'

'Dat zijn mensen die mee een oogje in het zeil houden bij het budget van onze klanten die net uit budgetbegeleiding komen. Deze budgetbuddy's worden uiteraard goed gescreend want deze taak kan niet iedereen zomaar doen. Dat geldt overigens voor al onze vrijwilligers. Wie vrijwilliger wil worden bij het OCMW komt eerst op gesprek om noden en behoeften van de vrijwilliger en het OCMW zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio