Een keer per maand Mamacafé in de Koornmolen

Mamacafé informeert jonge mama's over borstvoeding

Mamacafé informeert jonge mama's over borstvoeding

Foto: idh

Gooik - Vanaf woensdag 3 februari kunnen jonge mama's of mama's in spe voor allerlei vragen rond borstvoeding terecht in het Mama-café, een idee van Krista Dekens en Melissa Vlamings. Een woensdag per maand staat de cafetaria van sporthal de Koornmolen open.

Krista Dekens is vroedvrouw en gediplomeerd borstvoedingsdeskundige, Melissa Vlamings is mama van drie en ervaringsdeskundige als het op borstvoeding geven aankomt. "Onze ervaring leert dat heel veel jonge mama's met vragen en twijfels zitten wanneer ze borstvoeding geven of als zwangere vrouw er aan denken dit binnenkort te gaan doen wanneer hun kindje geboren is. De drempel naar deskundige hulp is vaak te hoog zodat velen met deze vragen blijven zitten. Maar ook gynaecologen, huisartsen, verpleegkundigen en zelfs Kind en Gezin zijn niet altijd even goed op de hoogte als het op borstvoeding aankomt. Daarom leek het ons een leuk idee om mama's elkaar te laten ondersteunen en informeren met tips en advies uit de praktijk", aldus Krista.

"In het Mamacafé komen jonge moeders of zwangere vrouwen een woensdagvoormiddag per maand samen om gewoon wat te babbelen en hun probleempjes bij het geven van borstvoeding op tafel te gooien. Het moet vooral een gezellig onderonsje worden van mama's onder elkaar. Iedereen met interesse in borstvoeding is welkom. En dat de vragen zullen komen, weten we nu al. Hoe bewaar je best moedermelk ? Wat doe je als je baby elke fles of fopspeen weigert? Hoe combineer je borstvoeding met je job en zo meer", vertelt Melissa. "Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk een juiste begeleiding is om als moeder door te zetten om borstvoeding te geven".

"De keuze viel op de Koornmolen omdat de uitbaters er open voor staan, omdat het hier rustig zitten is want normaal zijn er dan geen klanten in de cafetaria. Mama's kunnen er ook ter plekke borstvoeding geven zonder aangekeken te worden en er is voldoende ruimte", aldus Krista. "Het Mamacafé wordt uniek in de regio. In tegenstelling tot grotere steden, bestaat zoiets nog niet in het Pajottenland. In 2008 hebben we ook al eens een Mamacafé opgestart maar dat was toen wekelijks. Te vaak, zoals bleek achteraf. Daarom houden we het nu op een maandelijkse bijeenkomst 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio