Nijvelsesteenweg krijgt vrijliggende fietspaden

Halle - Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt van april tot juli de Nijvelsesteenweg (N28) in Essenbeek. De voorbereideinde werken starten al half maart.

Met de vernieuwing van de Nijvelsesteenweg in Essenbeek tussen de Kasteelbrakelsesteenweg en het Maasdal worden er vrijliggende fietspaden aangelegd, de toplaag van het wegdek wordt vernieuwd en de bushalten worden aangepast aan de huidige normen. Vanaf 14 maart voeren de nutsmaatschappijen gedurende drie weken voorbereidende werken uit. Die voorbereidende werken houden in dat de nutsmaatschappijen de nutsleidingen verplaatsen en vernieuwen waar nodig. Zo wordt de aanleg van de fietspaden mogelijk gemaakt.

Momenteel is het fietspad langs de Nijvelsesteenweg niet meer dan een strook straat die met wegmarkeringen is aangeduid. Om fietsers beter te beschermen op deze drukke verbindingsweg tussen Halle en Nijvel legt Wegen en Verkeer tussen het kruispunt met de Kasteelbrakelsesteenweg en het Maasdal verhoogde vrijliggende fietspaden in asfalt aan. Deze fietspaden worden afgeschermd van de rijweg door een berm. Ook de bushalten worden veiliger gemaakt door de aanleg van een witte boordsteen.

Onder voorbehoud van de weersomstandigheden nemen de werken ongeveer vier maanden in beslag. In die periode sluit Wegen en Verkeer de Nijvelsesteenweg fysiek af vanaf het kruispunt met de Kasteelbrakelsesteenweg tot het kruispunt met het Maasdal, de kruispunten inbegrepen. Het doorgaand verkeer moet in beide rijrichtingen een omleiding volgen via Rue de Mont Saint-Pont, Chaussée de Tubize, E19/R0 en de N203a. Ook de bussen van TEC volgen die omleiding. De weg blijft wel open voor lokaal verkeer en landbouwvoertuigen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio