KTA Halle zet werkplekleren verder

KTA Halle zet werkplekleren verder

Foto: idh

Halle - Het KTA van halle stapte zo'n vier jaar geleden in een pilootproject om voor de afdeling autotechnieken op de werkvloer de praktijk te leren. Sinsdien trekken leerlingen naar BMW in Bornem en Audi in Vorst als onderdeel van hun opleiding. Het KTA zet dit werkplekleren dat een bijzonder positieve evaluatie krijgt verder.

 De ervaring leert dat leerlingen beter voorbereid op een echte job in hun sector als ze ook hier de opleiding kregen. De meesten stromen na hun schooltijd zeer snel door naar de autosector.

De studenten van de afdeling autotechnieken van het KTA Pro Technica uit Halle kunnen ook dit jaar terecht in het trainingscenter van BMW Group Belux in Bornem. In dat hypermoderne centrum krijgen ze extra praktijkbegeleiding. Nieuw is dat ze nu ook een week stage lopen bij concessiehouders in Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Evere. "En dat is een groot voordeel", zo vindt Peter De Wit van BMW Belix. "De jongeren leren zo echt de inhoud van een job kennen. Autotechnieker is een job met toekomst die wel zeer snel evolueert".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio