Tweede bouwfase Nederhem start volgende week

Tweede bouwfase Nederhem start volgende week

Foto: idh

Halle - Volgende week gaat in Halle op een boogscheut van het stadscentrum de tweede bouwfase van het woonproject Nederhem van start.

Bij deze bouwfase worden er vijftig appartementen, 27 urban villa's of meergezinswoningen en negen eengezinswoningen gebouwd. Deze tweede fase komt vlak naast de eerste fase van het project op het Nederhem en wordt als het ware een kopie van deze eerste fase, met uitzondering van de sociale campus op de benedenverdieping van het appartementsgebouw. Naast de woningen komt er ook een ondergrondse parkeergarage voor 77 wagens en 69 berghokken. Om de bewoners die al verhuisd zijn naar de eerste fase zo min mogelijk te hinderen, komt er een speciale toegangsweg naar de werf voor werfverkeer.

De verkoop van de woningen in deze tweede fase startte zo'n half jaar geleden en inmiddels is 75% van de nog te bouwen woningen al verkocht op basis van de plannen. Ook van de woongelegenheden in de eerste bouwfase blijven er nog slechts twee onverkocht, waarvan een appartement door de projectontwikkelaar wordt gebruitk als modelappartement.

Bedoeling is dat er op het Nederhem tussen het kanaal, de spoorweg en de Zenne op termijn zo'n 400 nieuwe woningen worden gebouwd, een volledig nieuwe stadswijk dus. Dit zal gebeuren in vijf fasen waarvan er de eerst is uitgevoerd en aan de tweede volgende week wordt begonnen. Omdat de verkoop een succes is, willen de projectontwikkelaars van Roey en Matexi eind dit jaar al beginnen met de verkoop van de derde fase. Hier gaat het vooral om gezinswoningen aan de rand van een park. Vooral de ligging dichtbij het stadscentrum en het station blijkt een grote troef te zijn voor de kopers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio