Eerste kinderen krijgen diploma bij Code Fever

Computerschool Code Fever leert kinderen programmeren

Halle - Het hoeft niet altijd muziekschool, kunstacademie of sport te zijn voor wie na schooltijd nog iets wil bijleren. Met Code Fever heeft Halle nu ook een heuse computerschool voor kinderen in huis. De eerste zeventig kinderen zwaaiden deze week af.

De achtjarige Igor is een van die zeventig kinderen die de voorbije tien weken elke zaterdagvoormiddag met veel leergierigheid naar Code Fever kwam om er zelf te leren programmeren. "Ik ben graag met computers bezig en ik wil er graag veel meer over weten. Ik zou graag zelf spelletjes kunnen maken en niet enkel spelen. Het lijkt me gewoon leuk om te doen", vertelt Igor. "Via een foldertje vernam ik van deze computerschool voor kinderen. In het begin is leren programmeren best moeilijk maar eens je door hebt hoe het werkt, lukt het wel".

Igor was een van de gelukkigen die deze week een getuigschrift van een eerste jaar Code Fever in ontvangst mochten nemen. Volgend jaar zit hij met vele anderen opnieuw hier achter de computer voor een vervolgsessie want de microbe heeft hem echt wel te pakken.
"Onze computeracademie Code Fever is nieuw in Vlaanderen. In september 2015 zijn we gestart met lessen in programmeren voor kinderen van 7 tot 12 jaar in zes Vlaamse steden. De reacties zijn zo goed dat we ondertussen al op 15 locaties aanwezig zijn, waaronder in Halle. In september breiden we verder uit naar twintig steden en bieden we na ons eerste jaar ook vervolgsessies aan en verruimen we ook onze leeftijdsgroep naar jongeren uit het eerste en tweede middelbaar", vertelt Katelijne Duerinck van Code Fever. "In al deze steden werken we samen met een school die beschikt over goed uitgebouwde computerklassen die we dan buiten de schooltijden mogen gebruiken. In Halle viel de keuze op de Don Bosco-school waar men meer dan 1.000 computers beschikbaar heeft".

"Veel kinderen zijn graag met een computer bezig maar het beperkt zich vaak tot iets opzoeken of spelletjes spelen. Het zijn gebruikers van de computers. We willen verder gaan en van hen 'creators' maken door hen zelf te leren programmeren. We doen dit spelenderwijs, op het niveau van de kinderen", aldus Katelijne Duerinck. "Niet onbelangrijk want programmeren wordt de vaardigheid van de toekomst."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio