FOTO. G-Bloezers brengen schwung op evenementen

Gooik - Gooik heeft sinds kort een eigen dweilorkest: de G-Bloezers. Ze willen op allerlei evenementen de 'schwung' er in brengen.

Een maal kwamen de G-Bloezers al naar buiten in Gooik bij wijze van try-out. Dat gebeurde op het recente Belgisch kampioenschap voor bellemannen en de reacties waren positief. Wie hen de volgende keer aan het werk wil zien, moet wachten tot de oogstfeesten op 15 augustus.

"De G-Bloezers maken deel uit van de harmonie De Vrede. Deze harmonie telt nu vier orkesten: een jeugdorkest, een juniororkest, een streetband en de G-Bloezers. We zijn momenteel met elf blazers en slagwerkers en we trekken resoluut de kaart van amusementsmuziek en liedjes die mensen kunnen meezingen of op kunnen dansen. Hier was nood aan. We willen voooral allerlei evenementen een vrolijke noot bezorgen. Voor een dweilorkest heb je niet echt veel volk nodig maar het moeten wel kwalitatieve muzikanten zijn die wat kunnen improvizeren en goed op elkaar zijn ingespeeld. Dat leek ons echt iets voor ons. Bovendien amuzeren we ons zelf hiermee ook", lacht voorzitter Wilfried Bultereys.

Dirigent van dienst is Danny De Dobbeleer. "We zijn nu zo'n tweetal maanden aan het repeteren. Vooral de choreografieën zijn anders dan bij een gewone harmonie. Bij een dweilorkest hoort ook wat show. De G-Bloezers zijn vrij uniek in de streek. We denken er ondertussen wel al aan om op 2 september deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap voor dweilorkesten in Halle".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio