Spectaculaire Hoebelbike verrast opnieuw

Spectaculaire Hoebelbike verrast opnieuw

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - De Hoebelbike was afgelopen weekeinde aan zijn twintigste editie toe en de organisatie deed zijn naam opnieuw alle eer aan. Er werd opnieuw voor spekatkel gezorgd in en rond Vlezenbeek.

Zoals steeds zocht de Hoebelbike enkele ongekende doortochten op op privé-terrein maar speciaal aangelegde spectaculaire hindernissen.

Dit jaar fietsen de deelnemers dan dit jaar niet meer dwars door café In de Linde, ze fietsten deze keer wel door de ateliers van schrijnwerkerij Van Overstraeten in Vlezenbeek. Er werd ook een speciaal brugje gebouwd. In Oudenaken bij bedrijf Spinnoy reden ze over een opligger van een vrachtwagen die gevuld was met water. Ook dit jaar was brouwerij Lindemans omgetoverd in een waar fietsparcours. Elk jaar is het voor de deelnemers weer uitkijken welk speciaal parcours Pierre Demesmaeker van InterArbo op zijn terrein uitgewerkt heeft, ondertussen door velen al 'de hel van Vlezenbeek' genoemd. En hij had opnieuw voor vervaarlijke kuilen gezorgd waar de behendigheid stevig op de proef werden gesteld. Avontuurlijke mountainbikers konden in Vlezenbeek dus opnieuw hun hartje ophalen.

En ze waren opnieuw met velen. Vrijdagavond boden zich 450 deelnemers aan, zondag waren er dat een paar honderden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio