FOTO. 300 deelnemers voor vernieuwde duatlon

Halle - Zo'n 200 mannen, een vijftigtal vrouwen en een vijftigtal kinderen daagden op om zondag deel te nemen aan de duatlon door de Halse Sint-Rochuswijk.

De vzw Renkoekoek stak dit populaire sportevenement in Halle dit jaar in een nieuw kleedje. Zo verhuisde de duatlon van vrijdagavond naar zondagnamiddag en wie deelnam kon een vrije bijdrage leveren aan een goed doel. De vzw Renkoekoek steunt hiermee enkele speciale en sportieve projecten.

In de smaak viel ook de duo-duatlon waar koppels zich konden inschrijven die elk een onderdeel van het fietsen of lopen voor hun rekening namen. Zo'n twintig duo-koppels vonden op die manier de weg naar het duatlon. "We hebben zo de duatlon laagdrempeliger willen maken en dit is gelukt", aldus de tevreden organisatoren. 'Door in duo de krachten te bundelen ben je sowieso altijd sterker dan je tegenstanders. Daarnaast is het gewoon fun om samen aan sport te doen'.

Onder een loden hitte won bij de jongste jeugdcategorie Emma Cottenie voor Ward De Cruyenaere en Daan Van de Velde, in de oudste jeugdcategorie was dit Nicolas De Smet voor Stan De Cruyenaere en Matteo De Smet. Bij de mannen was Jan Petralia uit Tielt de sterkste en bij de dames Ilse Geldhof uit Boezinge. Het snelste duo-team vormden Kevin Vander Slagmolen en Robby Penne. Het deelnemersveld kwam zoals steeds uit zowat het hele land.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio