Stadsradio laat na klank nu ook beeld los op luisteraars

Stadsradio Halle investeert in live-uitzendingen

Halle - Stadsradio Halle investeerde in een volledig nieuwe studio met professioneel materiaal om voortaan meer de kaart van de live uitzendingen te kunnen trekken. Hierbij hoort naast klank voortaan ook beeld.

Toen André Seghers zes jaar geleden Stadsradio Halle overnam was dit met de bedoeling er iets van te maken en de lokale radio naar een hoger niveau te tillen. En hij hield woord. "Zowat alles in de studio aan de Bergensesteenweg in Halle is vernieuwd. Niet enkel het meubilair maar ook alle technische apparatuur. We beschikken nu over een volledig digitaal mengpaneel, nieuwe pc's, nieuwe microfoons, nieuwe hoofdtelefoons en bijhorende versterkers en we kunnen twee telefoonlijnen tegelijkertijd op antenne brengen. dat maakt gesprekken met meerdere mensen tegelijkertijd mogelijk", vertelt André Seghers.

"We beschikken nu over een professionele studio en dat biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor Stadsradio Halle. We kunnen veel beter live uitzendingen doen en kwaliteitsvol programma's opnemen. Voor de luisteraar is het leuk dat hij vanaf nu kan meekijken in de studio. Via onze website kan men live beelden bekijken. Maar bijzonder is dat we dit systeem van beelden livestream ook mobiel kunnen maken. Zo kunnen we voortaan ook beelden vanop andere locaties de wereld insturen. Vorige week deden we een test met een wedstrijd van Futsal halle-Gooik in De Bres en dat werkte perfect. Zo worden we vanaf nu ook een beetje Stadstv Halle", aldus André Seghers. Omdat het om professioneel materiaal gaat, werd de radiostudio meteen ook extra beveiligd met videocamera's die elke beweging registeren.

Waarom André Seghers hier zo zwaar op inzet ? "Nu ik met pensioen ben, is de radio mijn nieuwe passie. Technologische evoluties hebben me als elektronicus altijd al mateloos geboeid. Ik was destijds de eerste op school met een rekenmachine. Ik had als een van de eersten een gsm en noem maar op. Nieuwe technologie opent perspectieven voor radiomakers en daar wil ik ook graag deze keer als de kippen bij zijn", aldus André Seghers.

Naast de inrichting van de radiostudio, sleutelde Stadsradio Halle ook aan zijn programmatie. Zo kan men voortaan elke maandagavond van 18uur tot 20 uur het sportprogramma 'Bloed, zweet en tranen' beluisteren met kris Baert met telkens een sportfiguur van de week, babbels met sportieve toppers uit de regio, een terugblik op het sportweekeinde in Halle en omgeving en zo meer. Ook van 20uur tot 22uur draait er een nieuw muziekprogramma met muziek uit de jaren 70, 80 en 90 met Patrick Vandergucht onder de naam Retro café. Stadsradio Halle is verder ook buitenshuis te zien op onder meer de jaarmarkten van Lembeek, Sint-Pieters-Leeuw en Lennik, en de intrede van Sinterklaas in Halle op 19 november.

Stadsradio halle trekt ook in 2017 op reis met zijn luisteraars. deze keer gaat de trip van 10 tot 19 maart naar Benidorm. Opnieuw reizen een resem zangers mee waaronder Barbara Dex, Micha Marah, Lisa Del Bo, Vanessa Chinitor, Luc Caals, Dirk Bauters, Fried RIngoot en Bart. Vanuit Benidorm worden er live uitzendingen gemaakt voord e thuisblijvers. Wie mee wil, kan inschrijven op 02-361.36.36. of bij andre@stadsradio.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio