Crystalstick, nieuw bier uit Herne

Crystalstick, nieuw bier uit Herne

Kurt Marcelis met zijn Chrystalstick Foto: idh

Herne - Herne is een streekbier rijker. Hobbybrouwer Kurt Marcelis lanceert Crystalstick, een blond bier in een bittere en in een fruitiger versie.

Kurt Marcelis is computerdeskundige van beroep en werkt bij Brussels Airlines. maar zijn grote hobby is bier brouwen. Onlangs studeerde hij in avondschool af als brouwer. Crystalstick is zijn eerste grote creatie.

'Ik ben een Bourgondiër en hou van lekker eten en drinken. En zo komt van het ene het andere. Op een dag wil je dan zelf ook wel eens een eigen biertje brouwen", staat Kurt er bij te glunderen. "Als afstudeerproject maakte ik de Crystalstick Wild Blond, die ik nadien nog verder verfijnde. Het werd een krachtig blond bier met een citrusaroma waardoor het fruitig smaakt. Nadien maakte ik nog een andere versie: een bitter bier voor de echte bierliefhebbers dat helemaal uitgegist is op de fles. Dat is de Crystalstick Blond geworden", vertelt Kurt Marcelis.

"Ondertussen heb ik verschillende bierfestivals meegedaan en de reacties zijn positief. Daarom wil ik het bier nu op grotere schaal lanceren. Proefbrouwerij 't Kroontje maakte van mijn recept zo'n 2.000 liter. Wie het bier eens wil proeven, moet zondag 16 oktober in de Spar in Herne zijn waar we een degustatie organiseren naar aableiding van Herne Opendeurt", aldus Kurt. Ondertussen is het ook in de cafés van Herne te krijgen.

"De naam verwijst naar een elfenstaf die ook in het logo voorkomt. Ik heb iets met vliegen en vliegende wezens. In mijn bieren zal de luchtvaart wel altijd als rode draad in de namen terug te vinden zijn", aldus Kurt Marcelis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio