De nieuwe AmBassadeur 2016 is uit

De nieuwe AmBassadeur 2016 is uit

Foto: idh

Gooik - De nieuwe AmBassadeur 2016 is uit. Brouwer Koenraad Goddeau kon het kwaliteitsbier net voor de feestperiode voorstellen.

"AmBassadeur wordt slechts een maal per jaar gebrouwen tijdens de hopoogst eind augustus. AmBassadeur wordt gebrouwen volgens de 'greenhopping'-methode. Hierbij wordt tijdens het brouwen en het dryhoppen uitsluitend gebruik gemaakt van verse groene hop. Deze brouwmethode geeft AmBassadeur zijn kenmerkende bitterheid en bijzondere verfrissende smaak. Door dit natuurlijk product smaakt de Ambassadeur dan ook elk jaar anders", vertelt Koenraad Goddeau. "Dit jaar zijn we toen aan de zevende editie. Na enkele weken lageren, is het bier nu klaar om gedronken te worden. AmBassadeur is een smaakvol biertje, ideaal voord e feestdagen".

"Alles is begonnen toen ik aan Elishout in Anderlecht een opleiding bier brouwen volgde. Als afstudeerproject moesten we zelf een eigen bier maken. Het viel in de smaak bij de lesgever die het recept verder mee op punt bleef stellen zodat we het uiteindelijk ook echt konden op de markt brengen", aldus Koenraad Goddeau. "We brouwen er maar 50 hectoliter van. Op is op. Snel wezen blijkt elk jaar opnieuw de boodschap."

"Met de naam verwijzen we naar onzelf als zythologen die ambassadeurs van de zijn. Ook komt de naam Bas er in voor en dat verwijst naar Bas Landsbergen, een leerkracht op Elishout die ons project steunde maar nog voor het helemaal klaar was verongelukt. Het is een soort eerbetoon aan hem", besluit Koenraad.

Wie AmBassadeur 2015 wil aanschaffen, moet bij AD Delhaize Gooik zijn, bij Wijnen Julien in Vlezenbeek, drankenhandel Malfroidt Ninove, drankenhandel Wijns-Cuvelier in Halle of via Koenraad.Goddeau@gmail.com.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio