Muziekmarathon steunt Expertisecentrum Dementie

Zonnig Huis organiseert marathondag vol muziek

Halle - De 90-jarige Henri die nog eens een pasje op de dansvloer zet en een schare 90-plussers die uit volle borst 'Laat de zon in je hart' meejoelt: gezelligheid troef op de muziekmarathon in het rusthuis Zonnig Huis. Het was hun inbreng in de Warmste Week

Waarom zouden we eens geen muziekmarathon organiseren voor en door de bewoners van ons Zonnig Huis ? En waarom zouden we er niet meteen een goed doel aankoppelen in het kader van Music for Life ? Met deze idee trok animatieverantwoordelijke Els Peetroons naar de directie van het woonzorgcentrum Zonnig Huis die meteen mee warm liep.

"Muziek is iets wat bij zowat alle mensen emoties op herinneringen oproept. Mensen die nog in goede gezondheid verkeren genieten van muziek, maar ook onze bewoners met dementie. Je kan er ook het personeel en familie mee aanspreken want muziek is universeel", aldus Els Peetroons. "Elk jaar schenken we de opbrengst van de tombola van onze kerstmarkt aan Music for Life van Studio Brussel. Een bescheiden bedrag was dit telkens zodat ik vond dat het dit jaar wel eens iets meer mocht zijn. Samen met enkele vrijwilligers hebben we dan de muziekmarathon op poten gezet."

De bewoners begonnen gisteren hun dag met life muziek want Geert Maecjklbergh, muzikant en ook vrijwilliger in het Zonnig Huis, kwam met zijn keyboard naar de verschillende leefruimten om er bij het ontbijt muziek spelen. Van 11uur tot 14 uur ging vanuit het Zonnig Huis Stadsradio Halle life de eter in met een groot verzoekprogramma. Mensen konden plaatjes aanvragen en dat zorgde meteen voor een leuke ambiance in het woonzorgcentrum. Kris Baert wisselde de verzoekplaatjes af met leuke interviews met personeelsleden, directie en bewoners. De ogen van de bewoners glunderden. Daarna kwam ex-Criminal Jan Van Hoof nog optreden en was er voor het personeel vanaf 17uur een after work party.

"Geld zamelen we in via de verzoekplaatjes. Wie een plaatje aanvraagt, betaalt een kleine som. Meer dan honderd mensen hebben dit gedaan: bewoners maar ook familieleden, vrijwilligers en sympathisanten. Daarnaast schenkt het OCMW de opbrengst van de verkoop van drankjes in de cafetaria vandaag aan Music for Life, samen met de opbrengst van de tombola. Zo hopen we een mooi bedrag samen te krijgen voor Memo, het Expertisecentrum voor Dementie in Vlaanderen".

"Dat we dit goede doel kiezen, is niet verwonderlijk. Als woonzorgcentrum worden we vaak met deze problematiek geconfronteerd. Memo werkt overigens samen met het Zonnig Huis en helpt mensen met vragen rond dementie, zowel de betrokkenen zelf als familieleden, personeelsleden en zo meer", aldus Els Peetroons.

Voor Stadsradio Halle werd het opnieuw een huzarenstukje om een life uitzending te realiseren vanuit het Zonnig Huis. "We hebben ondertussen al heel wat ervaring maar dit hier was technisch een moeilijke", vertelt André Seghers van Stadsradio Halle. "We brengen de uitzending life in de eter via het internet maar die is hier extra goed beveiligd. Maar met niet meer dan een gsm en een computer is het uiteindelijk toch gelukt".

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio