Voetbalveld SK Vlezenbeek krijgt facelift in andere richting

© idh

Deze zomer worden de voetbalterreinen van SK Vlezenbeek heraangelegd. De Leeuwse gemeenteraad zette hiervoor het licht op groen en keurde een budget van 150.000 euro goed.

Ingrid Depraetere

Het dossier van SK Vlezenbeek kwam in een stroomversnelling toen de gemeente onlangs eigenaar werd van de terreinen van SK Vlezenbeek. Pas nu kan de gemeente ook daadwerkelijk iets doen om de afgeleefde voetbalinfrastructuur in Vlezenbeek nieuw leven in te blazen. Ondertussen bloeit de club als nooit te voren en heeft een actieve jeugdwerking.

"Aanvankelijk waren we van plan om de heraanleg van de terreinen van SK Vlezenbeek in twee fasen uit te voeren. Dit jaar zouden we het tweede terrein nivelleren en heraanleggen en volgend jaar het eerste terrein. Maar op vraag van de mensen van SK Vlezenbeek hebben wij er uiteindelijk voor geopteerd om de terreinen in de andere richting aan te leggen", vertelt schepen van sport Jos Speeckaert (CD&V). "Wij hebben ook een beperkte studie laten uitvoeren om na te gaan hoe we dit het best aanpakken. Ook hieruit bleek dat het grondverzet minder groot is als beide terreinen in de andere richting worden aangelegd. Maar dit impliceert natuurlijk dan wel dat beide terreinen gelijktijdig moeten heraangelegd worden."

"Omdat het om grondverzet gaat, moeten we verplicht een vergunning aanvragen. Aangezien het over een open aanbesteding gaat, kunnen de werken ook ten vroegste in juni beginnen zodat SK Vlezenbeek meer dan waarschijnlijk in het begin van volgend seizoen tijdelijk op een andere locatie zal moeten voetballen. Hoe we dit gaan oplossen, bekijken we nog verder. Het kostenplaatje van de heraanleg van de terreinen wordt geraamd op bijna 150.000 euro, een bedrag dat hoog ligt ten gevolge van het grondverzet en de drainagekosten", aldus nog Jos Speeckaert.

Met het vernieuwen vand e voetbalvelden op zich, is de kous nog niet af. De komende maanden wil de gemeente ook werk maken van het bestek om de volledige infrastructuur rond het terrein te vernieuwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus