Otto-Jan Ham op de tribune met carnaval ?

Halle - In het satirische nieuwsprogramma De Ideale Wereld op Canvas noemde presentator Otto-Jan Ham, sinds enige tijd zelf een Hallenaar, het carnaval van Halle grappend 'een soort van tweederangs-Aalst'.

 Meteen verbeterde hij zichzelf door Halle als één van de epicentra van de Vlaamse carnavals te betitelen, alleen wat kleiner dan Aalst. Toch voldoende reden om gemeenteraadslid Mark Demesmaeker te doen reageren.
"Ik verschoot me een hoedje toen je bij jouw inleiding over het carnaval, Halle een soort tweederangs-Aalst noemde", zo schreef Mark Demesmaeker.. "Je mag dit jaar mijn toegangskaart voor de zitplaats op de tribune hebben om zondag naar de stoet te kijken. Dan zal je voelen welke ziel in het Halse carnaval zit. Je zal zien dat het een kleurrijk, vrolijk en vreedzaam feest is van en voor Hallenaren en voor alle bezoekers van ver daarbuiten. Ja, ook die van Aalst zijn uiteraard welkom. Want Halse carnavalisten hebben ook het grootste hart. En na de stoet gaan we samen op de lappen". Of Otto-Jan het aanbod aanneemt is niet geweten.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio