Nieuwe programma's en muziek met een goed gevoel

Stadsradio Halle lanceert nieuwe huisstijl

Stadsradio Halle lanceert nieuwe huisstijl

Foto: idh

Halle - Na tien jaar in het huidige format was Stadsradio Halle toe aan vernieuwing. De lokale radio voor het Pajottenland en de Zennevallei met ankerplaats in Halle koos niet voor een echte stijlbreuk maar wel voor accentverschuivingen.

"Tien jaar geleden was het een bewuste keuze om de kaart van de Vlaamse muziek te trekken. We vulden hier al die tijd een gat in de markt. We zouden wel gek zijn om deze succesvolle piste te verlaten maar dat neemt niet weg dat we toe zijn aan Stadsradio Halle 2.0. Onze nieuwe huisstijl gaan we zaterdag 8 april lanceren tijdens een marathinuitzending van 9uur tot 16 uur", vertelt voorzitter André Seghers "De nieuwe Stadsradio halle wordt er eentje met accentverschuivingen. Buiten Vlaamse muziek hebben we vanaf nu ook een hart voor klassiekers. Waar we vroeger buiten de Vlaamse muziek vooral oldies draaiden uit de jaren vijftig en zestig, zal vanf nu ook muziek uit de jaren '70, '80 en '90 onze playlists vullen. We gaan muziek die mensen een goed gevoel bezorgen.. De Goed gevoel-radio moet het imago worden van ons radiostation. Maar uiteraard zal Vlaamse muziek de hoofdbrok blijven uitmaken."

Samen met de nieuwe huisstijl doen vanaf zaterdag ook een reeks nieuwe programma's hun intrede op Stadsradio Halle. Zo pakt Stadsradio Halle op zondagnamiddag voor het eerst uit met een eigen Top 40. De avondblokkern in het weekeinde worden omgeturnd tot een dansradio op vrijdagavond, een feestradio op zaterdagavond en een slowradio op zondagavond om zachtjes het weekeinde uit te glijden. Op zondagmorgen van 8uur tot 9uur is het radioprogramma Yesterday van voormalig nieuwsanker op de VRT Johan Persijn. Hij draait vooral oldies uit de jaren zestig en zeventig.

"Verder behouden we uiteraard wat goed draaide. Zo blijft De Verzoeklijn op zondagvoormiddag immens populair. Mensen vragen hier plaatjes aan. Op maandagavond blikt Kris Baert en zijn team terug op het voorbije sportweekeinde in het programma Bloed, zweet en tranen. Onze reizende sportshow behouden we ook waarbij rechtstreeks verslaggeving brengen van grote sportmanifestaties zoals de wedstrijden van Futsal Halle-Gooik. Een aantal wedstrijden zijjn overigens ook te volgen via onze livestream. Ook dit bijzonder internetgegeven zit duidelijk in de lift. We hebben kijkers tot ver buiten België voord e wedstrijden van Halle-Gooik", aldus Kris Baert.

Verder trekt Stadsradio halle ook de kaart van het regionale nieuws met nieuwsberichten om de twee uur tussen 7.30uur en 17.30uur, afgewisseld met een regio-agenda waar verenigingen gratis gebruik kunnen van maken. Stadsradio Halle blijft ook actief met eigen evenementen en blijft een keer per jaar op reis gaan met zijn fans naar Spanje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio