Regenboogvlaggen in 63 Vlaams-Brabantse gemeenten

Regenboogvlaggen in 63 Vlaams-Brabantse gemeenten

Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw / Dilbeek / Gooik / Lennik / Pepingen / Beersel / Herne - Vandaag wapperde er in 63 vand e 65 gemeenten in Vlaams-Brabant de regenboogvlag.

Op de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie wil Vlaams-Brabant op die manier zijn solidariteit tonen met holebi's en transgenders. Enkel Drogenbos en Kraainem deden niet mee. 'Vlaams-Brabant was in 2012 de eerste provincie waar op 17 mei de regenboogvlag wapperde aan gemeentehuizen of andere openbare gebouwen', zegt Marc Florquin, gedeputeerde van gelijke kansen.
"Hoewel België internationaal niet slecht scoort in de aanvaarding van holebi's en transgenders, blijft er nog veel werk aan de winkel. Dat blijkt uit studies en recente gevallen van homo- en transfobie", zegt Martine Debeuf, voorzitter van het Holebihuis Vlaams-Brabant. "Ook ligt het welzijnsniveau bij holebi's en transgenders flink lager dan bij de rest van de bevolking. Niet in het minst bij jongeren. Met de campagne op 17 mei steken we hen een hart onder de riem".

Jong geleerd is oud gedaan. Daarom hechten de provincie Vlaams-Brabant en het Holebihuis Vlaams-Brabant veel belang aan holebi-aanvaarding bij jongeren. Op de Dag van de Jeugdbeweging in oktober werden daarom frisbees uitgedeeld met de boodschap 'Love, #Pride, Respect'. Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie bestelden 43 jeugdverenigingen een bijkomend pakketje.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio