De Oester haalt vijf sterren probleemloos binnen

FOTO. Minister Crevits opent nieuwe school De Oester

Gooik - Nadat de kinderen van basisschool De Oester de voorbije maanden geleidelijk hun nieuw schoolgebouw in gebruik namen in Strijland, was het zaterdag tijd voor de feestelijke opening. Minister van onderwijs Hilde Crevits kwam hiervoor naar Gooik.

De 200 kinderen van basisschool De Oester, leerkrachten en de buurtbewoners van Strijland maakten van de officiële opening een echt volksfeest. Buren hingen vlaggen aan hun gevels, de scouts kwamen een grote toegangspoort sjorren die feestelijk werd versierd en de school organiseerde een Vlaamse kermis met allerlei volksspelen voor jong en oud. Het Gooikse dweilorkest de G-Bloezers en Theater Ja-Ja zorgden voor de ambiance en de gemeente voor een fijne receptie. Voor velen was het de eerste keer dat ze ook een blik konden werpen in de nieuwe klaslokalen die hier op anderhalf jaar tijd werden neergezet achter de oude school langs de Strijlandstraat.

"En deze vernieuwing was echt wel nodig want onze oude school was tot op de draad versleten. Sinds enkele weken is iedereen verhuisd naar de nieuwe school en dat op zich was al een heel huzarenstukje om alles rond te krijgen. Maar met vele helpende handen is het allenaal gelukt. Het hele team is bijzonder blij met deze nieuwe stek waar onze kinderen op een eigentijdse manier naar school kunnen. Voor het eerst telt Strijland meer dan 200 leerlingen", aldus directrice Conny Struelens.

Burgemeester Michel Doomst zag af van een klassieke speech en bracht in een volks meezingliedje een ode aan de nieuwe school en begeleidde zichzelf hierbij op zijn accordeon. Het paste helemaal in de gemoedelijke sfeer. het schepencollege van Gooik had de school in ware Fata Morgana-stijl de school in een videoboodschap voor vijf uitdagingen gesteld. De kinderen moesten voor 500 mensen een fijne attentie knutselen, een triomfboog voorzien bijd e opening en een Vlaamlse kermis, de kinderen moesten samen een groot kunstwerk maken en de opening moest ook een culinair feestje worden met hapjes en drankjes. De Oester haalde zonder problemen de vijf sterren binnen die in de school een ereplaats zullen krijgen.

Ten slotte was het aan minister van onderwijs Hilde Crevits om de school officieel te openen. Niet met doorknippen van een lint, maar wel met het slaan op de gong. "In deze nieuwe school werd 3 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan Vlaanderen 80% betaalde. Eind april keurde we nog eens een budget van ruim 2 miljoen euro goed voor de bouw van een nieuwe school in Oetingen. Op die manier vloeit er heel wat geld naar het onderwijs in Gooik", aldus de minister. "En dat is zeker terecht in een warm dorp waar iedereen voor elkaar zorgt en de school een belangrijke sociale rol vervult".

Toch zijn alle werken op de campus van De Oester nog niet volledig achter de rug. Zo wordt tijdens de zomervakantie de oude school langs de straatkant gesloopt. Hier komt een ruimte waar ouders hun kinderen op een veilige manier kunnen afzetten en ophalen. Het oude schoolmateriaal, zoals oude banken, lessenaars en stoelen die nog in de oude school stonden, werden door de ouderraad op een afscheidsfuif in de oude school vorige week geveild. De opbrengst gaat naar de aankoop van nieuw materiaal.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio