Lambiekbrouwerijen krijgen erfgoed-label

Lambiekbrouwerijen krijgen erfgoed-label

Foto: idh

Halle / Sint-Pieters-Leeuw - De lambiekbrouwerijen Boon uit Lembeek, Lindemans uit Vlezenbeek en Oud Beersel uit Beersel helpen mee om industrieel erfgoed in stand te houden. Daarom kregen de drie brouwers een Europees Industriana label voor het bewaren van industrieel en technisch erfgoed.

Het erfgoed-label is een initiatief van de Europese federatie van organisaties die zich met industrieel erfgoed bezig houden. Ook de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie is hiervan lid. Met het project Genius Loci wil men het technisch industrieel erfgoed van kleine en middelgrote bedrijven extra ind e kijker zetten door hen een soort erfgoedlabel toe te kennen. Deze labels worden momenteel uitgereikt in de textielsector, de verwerking van klei en aan brouwerijen en stokerijen. Organisaties, beheerders van oude sites en musea konden hun kandidatuur indienen om het Industriana-erkenningslabel te ontvangen.

Dit label bevat een QR-code die uitbaters aan het gebouw kunnen bevestigen en waarmee voorbijgangers via hun smartphone dan informatie kunnen opvragen. VVIA haalde voor Vlaanderen 17 labels binnen. Voor het Pajottenland de lambiekbrouwerijen Boon, Lindemans en Oud Beersel. Deze werden in de gerenoveerde brouwzaal van "De Hoorn" in Leuven aan de geselecteerden overhandigd. Via de Industriana-labels wil de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie industriële archeologie en oude technieken onder de aandacht brengen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio