Boek over Lucien Persoons is klaar

Boek over Lucien Persoons is klaar

Foto: idh

Gooik - Roger Poelaert van de Heenkundige Kring van Gooik schreef een boek over Lucien Persoons uit Oetingen. Het boek wordt vrijdag 19 mei om 20uur voorgesteld in in de zaal 't Wanneken aan de zijkant parochiezaal Elckerlyc.

"Lucien Persoons was bij leven al een 'levende legende' in Oetingen en daarbuiten. Hij was niet alleen gekend als de 'champetter', maar zeker als Korea-veteraan, die als jonge man vrijwillig naar die verre oorlog trok. Dat heeft hem getekend voor de rest van zijn leven, maar erg veel praten daarover deed hij niet", vertelt Roger Pelaert. In het boek gaat hij op zoek te gaan naar de roots van Lucien die in POetingen een zeer gekende figuur was. "In welke familie werd hij grootgebracht, welke waren zijn voorouders langs vaders- en moederskant, en hoe is hij opgegroeid tot de jongeman die zulk een enorm avontuur aandurfde. Het boek is geïllustreerd met tientallen foto's, waarvan er vele nog nooit eerder getoond of uitgegeven werden", aldus Roger Poelaert die zich maanden in het leven van Lucien Persoons verdiepte.

Het boek is te koop vrijdagavond op de voorstelling, waar ook een tentoonstelling, een powerpoint en een interview aan te pas komt. Het boek zelf, dat meer dan 100 bladzijden omvat, kost 10 euro voor de leden van de Gooikse Heemkundige Kring en 12,50 euro voor niet-leden

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio