Kleine broer Coloma groeit

Sint-Pieters-Leeuw - Het aantal bezoekers van het cultuurcentrum Coloma groeit. Het programma voor het seizoen 2017-2018 is klaar.

Het cultuurcentrum Coloma blijft een klein broertje tussen de grotere cultuurcentra in de regio maar dat neemt niet weg dat het cultuurcentrum bijzonder tevreden is met de evolutie die deze kleine broer doormaakt. "Op vier jaar tijd konden we ons bezoekersaantal verdrievoudigen. In 2016 kwam er bijna 10% meer volk over de vloer op onze activiteiten dan in 2015", aldus schepen van cultuur Jan Desmeth (N-VA). "Het geeft aan dat de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw ook graag eens de knusheid van een voorstelling onder de eigen kerktoren appreciëren".

Ondertussen heeft Coloma zijn nieuw programma voor het seizoen 2017-2018 klaar. Het nieuwe programmaboekje valt deze week in alle brievenbussen van Sint-Pieters-Leeuw. "We zetten in op enkele grote evenementen. Zo is er op 9 juli de 11 juli-viering in het Colomapark met optredens van Niels Destadsbader en De Bende. Belangrijke dag wordt 3 september, de dag dat Sint-Pieters-Leeuw focusgemeente is op het Gordelfestival met optredens van De Geest, Kaatje en Nathalia. Met het straatheaterfestival Strapazen verwachten we opnieuw veel gezinnen op 5 augustus. Volgend jaar op 6 mei voorzien we de tweede editie van de Torenfeesten aan de Rink met o.a. een optreden van Scala. Op de vooravond vand e jaarmarkt mag de Pigbag Army, de vroegere discobar van Pascal Braekman de loods in de Topstraat plat spelen.", aldus cultuurfunctionaris Lien Appaerts. "In 2018 hebben we verder extra aandacht voor Eerste Wereldoorlog in concerten en theatervoorstellingen. Andere bekende namen zijn Gene Bervoets, Ben Roelands, Pieter Embrechts, Clara Cleymans en Begijn Le Bleu.

De ticketverkoop start op 10 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio