Herne lanceert boekenruilkastjes

Herne lanceert boekenruilkastjes

Foto: idh

Herne - Op zeven plaatsen in Herne kan men vanaf nu boekenruilkastjes vinden, kleine kastjes langs de openbare weg waar mensen gratis een boek kunnen uithalen om te lezen en er een ander in de plaats zetten die ze zelf niet meer in hun boekenkast willen houden. Ze blijken een succes.

"De boekenruilkastjes zijn een idee van het beheerorgaan van de bibliotheek die op die manier nog meer mensen aan het lezen wil zetten", vertelt Marie-Louise Devriese, schepen van cultuur in Herne. "Het gaat om een ruilinitiatief, dus is het de bedoeling dat wie iets neemt ook iets geeft. Op die manier geven we boeken een tweede en misschien wel een derde of vierde leven. Voor de opstart heeft de bibliotheek de ruilkastjes gevuld".

De zeven boekenruilkastjes kan men vinden aan het standbeeld van Bunny in Herfelingen, in de Lindenstraat, aan de landschapskubus, aan het station, aan de sporthal, aan de wipweide in Sint-Pieters-Kapelle en aan de kapel in Kokejane. Nog boekenruilkastjes voor de Leenstraat en voor het Dominicanessenklooster zijn op nog op komst. De arbeiders van de gemeente zorgden voord e technische uitvoering van de boekenkastjes.

"Bijzonder is dat elke boekenruilkastje ook een peter of meter heeft. Die zorgt er voor dat de kast geen rommeltje wordt en mensen de regels respecteren. Zij signaleren wanneer het kastje stuk is bijvoorbeeld. OP het einde van het jaar volgt een evaluatie van het boekenruilproject", aldus Marie-Louise Devriese.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio