Urbanus onthult verkeersborden met Mieleke en Melleke

Herne - De kinderen van basisschool De Regenboog uit Herfelingen kregen op hun eerste schooldag meteen hoog bezoek. Niemand minder dan Urbanus kwam langs op school om twee ludieke verkeersborden te onthullen.

 Urbanusj leende zijn bekende stripfiguren Mieleke en Melleke om te waarschuwen voor overstekende kinderen op het zebrapad met de slogan 'hier lopen de kleintjes over de lijntjes' en 'dankjewel, niet te snel'. De gemeente kocht tien Urbanus-borden aan om de schoolomgevingen van De Regenboog in Herfelingen, De BLoesem in Herne en de Markevallei in Herne en Kokejane mee te beveiligen.

"Het waren leden van de ouderraad van de Regenboog die de ludieke borden kenden omdat ze vorig jaar ook in de schoolomgeving van Galmaarden en Tollembeek werden aangebracht. Het leek ons leuk om dat ook in Herne te doen. Urbanus is ten slotte een echte Pajot", aldus burgemeester Kris Poelaert."We hopen dat het mensen aanzet om hun snelheid te matigen in het belang van onze kinderen".

Toen de ouderraad aan Urbanus, die zelf in Tollembeek woont, vroeg of hij mee de borden wilde inhuldigen, toonde hij zich meteen bereid. "Ik was vrij en vind het altijd wel tof om zo'n dingen voor de kinderen te doen", aldus Urbanus. Hij werd overigens in De regenboog ontvangen als een koning met een dansje, een liedje en een spandoek. Daar stond uiteraard een signeersessie tegenover.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio