Rol-mops Reni verliest laatste strijd

Rol-mops Reni verliest laatste strijd

De Rol-mopsen zetten hun acties verder als eerbetoon aan hun overleden vriendin Reni (links). Foto: idh

Herne - Reni Thienpondt (63), een van de oprichters en de bezielers van de Rol-mopsen in Herne, heeft haar laatste strijd tegen kanker verloren. Reni overleed dinsdag in het Universitair Ziekenhuis in Jette tijdens haar behandeling. De uitvaartplechtigheid heeft plaats op zaterdag 23 september in 10uur in de kerk van Herne.

Reni Thienpondt heeft samen met haar vriendin Martine Ferdinand in Herne bakens verzet door hun niet aflatende inzet voor Kom op tegen Kanker. Toen beide dames enkele jaren geleden te horen kregen dat ze aan kanker leden, besloten ze om niet bij de pakken te blijven zitten. Ze richtten de Rol-mopsen op die zich sindsdien met allerlei actie inzetten voor Kom op tegen Kanker, gaande van wandelingen en fietstochten, kunstveilingen tot een praatgroep voor lotgenoten en hun familie.

Zelfs fietsten Reni en Martine naar Santiago di Compestalla (2011), naar Lourdes (2012) en naar Praag (2014) om de aandacht voor de strijd tegen kanker levendig te houden. Het plan was om dit jaar samen naar Jeruzalem te fietsen maar daar stak de terug opgedoken kanker van Reni een stokje voor. Die werd haar uiteindelijk fataal. Ondertussen was Marytine enkele weken geleden alleen vertrokken met de fiets naar Jeruzalem maar keert nu terug om zaterdag 23 september om 10uur de uitvaart van haar vriendin Reni te kunnen meemaken.

"Het overlijden van Reni komt bijzonder hard aan. Reni was ook zo'n enthousiast en bijzonder iemand. Zelfs toen ze zelf doodziek was, dacht ze nog aan anderen. Zo schonk ze enkele weken geleden nog haar lange haar aan Think PInk om er pruiken voor kankerpatiënten mee te maken", aldus vriendin Veerle Van der Steen. "We zijn het aan Reni verplicht om de acties van de Rol-mopsen ter ere van haar verder te zetten".

Voor Reni ziek werd, was ze directrice in basisschool De Regenboog in Herfelingen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio