Groen komt op in het Pajottenland

Groen komt op in het Pajottenland

Foto: idh

Herne / Bever / Galmaarden / Pepingen / Lennik / Gooik / Roosdaal - Groen wil met de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 opkomen in Gooik, Lennik, Pepingen, Herne, Galmaarden, Bever en Roosdaal.

De plannen van Groen zijn ambitieus. Daar waar in Zuid-Pajottenland Groen momenteel nergens vertegenwoordigd is in de gemeenteraden, wil de partij in Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal opkomen met een volledige eigen lijst. In Bever, Herne en Galmaarden wordt er overlegd met andere partijen. Groen zet zijn lijsten open voor leden van Groen maar staat ook open voor onafhankelijken. Een ronde met infovergaderingen langs de zeven gemeenten is gestart.

"Groen Pajottenland wil zich inzetten voor positieve thema's waar de hele regio beter van wordt", aldus regioverantwoordelijke Sarah Sneyers. "We gaan voor een grotere samenwerking tussen de verschillende gemeenten om meer dingen samen te doen met meer expertise. We staan helemaal achter buurtwerking. We willen inzetten op Pajots erfgoed en actie voeren tegen zwerfvuil.Verder willenw e ook gaan voor leefbare landbouwbedrijven, een betere mobiliteit en een lagere energiefactuur."

Volgend voorjaar wordt definitief beslist in welke Pajotse gemeenten Groen zal meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen. "Dit zal afhangen van de interesse die we de komende weken krijgen", aldus Sarah Sneyers. In een aantal gemeenten staand e komende weken nog infovergaderingen op stapel. Dat is het geval op donderdag 12 oktober om 20 uur in de Eglantier in Herne, op woensdag 18 oktober om 20 uur in het Baljuwhuis in Galmaarden, op woensdag 25 oktober 20 uur in De Cam in Gooik, op donderdag 26 oktober om 20 uurin het Koetshuis in Roosdaal, op dinsdag 7 november om 20 uur in het eetcafé d'Akte in Lennik en op vrijdag 17 november om 20.30uur in het Zaaltje in Beert.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio