Fietsen in Basiliekstraat mag maar niet overdag

Fietsen in Basiliekstraat mag maar niet overdag

Foto: idh

Halle - Mag je nu wel of niet fietsen in de Basiliekstraat, de belangrijkste winkelwandelstraat in halle? Op de sociale media was hierover de jongste dagen nogal wat te doen. Burgemeester Dirk Pieters schept duidelijkheid: "Ja, je mag fietsen in de Basiliekstraat, maar enkel vóór 10 uur 's morgens en ná 18 uur 's avonds".

"Vanaf 10 uur zijn alle winkels open en willen bezoekers rustig kuieren, een etalage bekijken, genieten van een koffie en shoppen. Voor ieders veiligheid moeten fietsers dan met de fiets aan de hand door de Basiliekstraat wandelen. Om 18 uur sluiten de winkels en wordt het opnieuw rustiger.. Dan is fietsen weer toegelaten. Maar het is steeds aangewezen om ook als fietsers de snelheid te matigen. De Basiliekstraat blijft ook vóór 10 uur en na 18 uur voornamelijk een wandelstraat, waar wandelaars zich vaak niet aan fietsers verwachten".
Voor wie veilig met de fiets van en naar het centrum wil rijden, kan ook gebruik maken van de Parklaan die onlangs als fietsstraat werd ingericht en waar fietsers voorrang hebben. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio