Meer feestvierders namen de bus in het Pajottenland

Meer feestvierders namen de bus in het Pajottenland

Foto: idh

Halle / Herne / Bever / Galmaarden / Sint-Pieters-Leeuw / Beersel / Dilbeek / Lennik / Gooik / Roosdaal / Liedekerke - Zo'n 4.000 feestvierders maakten in het Pajottenland en de Zennevallei gebruik van de feestbussen van De Lijn om de overgang van oud naar nieuw te vieren. Dat is 15% meer dan vorig jaar.

 Een opmerkelijke stijging want in de rest van Vlaams-Brabant liep het aantal busreizigers op oudejaar met zo'n 2.000 reizigers terug. De Lijn Vlaams-Brabant vervoerde in totaal 15.600 feestvierders in de nacht van zondag op maandag. De Lijn zette hiervoor dertig feestbussen in. Leuven bleef in de provincie de topbestemming maar ook Mechelen, Brussel en Halle bleken populaire reisdoelen. In de Noordrand maakten zo'n 1.400 feestvierders gebruik van de feestbussen.
"In Halle en in Lennik waren er grote fuiven en die lokten opvallend veel volk met de bus. Vanuit het Pajottenland trok ook veel volk met de bus naar Brussel, onder meer door de rechtstreekse verbindingen met Brussel-centrum en de vlotte overstap naar de Heizel waar het vuurwerk dit jaar plaats had", aldus De Lijn Vlaams-Brabant.
De nieuwjaarsnacht verliep in de regio zonder veel incidenten.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio