VERKIEZINGEN. Dirk Pieters trekt CD&V-lijst

VERKIEZINGEN. Dirk Pieters trekt CD&V-lijst

Foto: idh

Halle - Dirk Pieters zal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Halle de CD&V-lijst trekken in Halle en is hiermee kandidaat om zichzelf als burgemeester op te volgen. Diewertje Poté krijgt de tweede plaats, gevolgd door Pieter Busselot op plaats drie. CD&V Halle zegt te gaan voor een combinatie van ervaring en verjonging.

Dirk Pieters, Dieuwertje Poté en Pieter Busselot. Dat is de top drie die het Halse CD&V bestuur unaniem naar voor schuift aan de kop van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober van dit jaar. Dirk Pieters heeft intussen 29 jaar bestuurservaring op de teller staan, waarvan zes jaar als eerste schepen en 23 jaar als burgemeester. "Dirk Pieters zorgde voor een stevige leiding over de stad. Onder zijn impuls werd Halle vernieuwd tot een moderne centrumstad. Dirk wil zich met hart en ziel blijven inzetten, maar wil ook en vooral de jonge garde uit zijn partij ten volle ondersteunen", aldus CD&V-voorzitter Johan De Smet.

"Voor een wissel op de toekomst is een verjonging binnen CD&V is zeker nodig", voegt Dirk Pieters er aan toe. "Met Dieuwertje Poté en Pieter Busselot beschikt CD&V over twee waardevolle jonge krachten die bij iedereen respect hebben afgedwongen als zeer bekwame schepenen".

Dieuwertje Poté (28) is sinds 2016 schepen van financiën, jeugd, juridische zaken en onderwijs. Ze studeerde rechten en notariaat en is zelfstandig advocaat. Pieter Busselot (33) is sinds de zomer van 2016 schepen. Hij ontfermt zich over het stadspatrimonium en het sportbeleid. Hij is werfleider - landmeter van opleiding en beroep.

"Pieter en ik hebben als nieuwe schepenen de afgelopen twee jaar zeker onze stempel kunnen drukken. Tegelijk hebben we duidelijke dromen en plannen over wat er in Halle nog beter kan. Daar willen we ons volop voor inzetten", aldus Dieuwertje. Pieter vult aan: "Het is een unieke kans dat wij de stad mee vorm mogen geven. Wij zien elke dag hoe we in de praktijk het verschil kunnen maken."

Voorzitter Johan De Smet staat helemaal achter de top drie die CD&V in Halle naar voor schuift "Lokale politiek draait rond mensen en de manier waarop zij de zaken aanpakken. Met deze top drie bieden wij een combinatie van bestuurservaring en jeugdige vernieuwing. Die combinatie zal trouwens heel onze lijst kenmerken. De verjongde ploeg stellen we binnenkort helemaal voor na een volgende bestuursvergadering. Ondertussen werken we ook volop aan ons verkiezingsprogramma waarmee we naar de gemeenteraadsverkiezingen willen gaan".

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio