FOTO. Fairmm Kunstig zet fair trade op artistieke manier in de kijker

Pepingen - Tien gemeenten uit het Pajottenland en de Zennevallei willen fair trade dit jaar extra in de kijker zetten via artistieke projecten in elke deelnemende gemeente.. Daarom ging deze week in het kasteelklooster van Terloo in Bellingen het project Fairmmm Kunstig door. Kinderen van de Pepingense basisscholen vonden inspiratie in fair trade producten om samen met de kunstenaars van Kunst in Pepingen aan de slag te gaan.

"Deze tien gemeenten uit het Pajottenland en de Zennevallei werken al enkele jaren samen om fair trade-producten onder de aandacht te brengen. Zo gaven ze samen een kookboek uit met uit elke deelnemende gemeente een wereldrecept van een inwoner. Deze keer pakken we het anders aan. Fair trade kan naast lekker eten ook inspireren tot kunst", aldus Rudi Wastiels van de gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van Pepingen.

En zo boetseerden de kinderen van Harten Troef gisteren bananen in klei. Ze maakten een katoenrivier en ontwierpen eigen kledingsstukken van tweedehands kledij. Ze maakten zelf speelgoed met stenen en ander gerecycleerd materiaal en ze maakten de verschillende stappen van cacaoplant tot chocolade in papier maché.

OOk de kinderen van Spring in 't Veld deden eerder deze week al deze workshops.

"In andere gemeenten worden er liedjes gecomponeerd, dansen bedacht rond fair trade, kunstwerken gemaakt en zo meer. In oktober wordt alles op een slotmoment voorgesteld", besluit Rudi Wastiels.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio