Politiemacht om inboedel van beruchte landbouwer aan te slaan

Politiemacht om inboedel van beruchte landbouwer aan te slaan

Foto: idh

Gooik - Een arrestatieteam van de federale politie en de lokale politie van de zone Pajottenland viel zaterdagmorgen rond 6uur de boerderij binnen van Koen Van Heghe in de Hoevestraat in Gooik. Dit team met een veertigtal politiemensen bood bescherming aan een gerechtsdeurwaarder en curator die de inboedel van de familie kwam aanslaan.

Het landbouwbedrijf van de familie Van Heghe werd op 30 januari door de rechtbank van koophandel failliet verklaard. De versterking werd opgeroepen omdat de landbouwfamilie een vrij kwalijke reputatie heeft en eerder al werd veroordeeld voor geweld tegen de politie. Een eerdere poging vorige week om de inboedel op te halen mislukte omdat de landbouwer hen niet binnen liet.

Deze keer verliep de inbeslagname van het rollend materiaal van het landbouwbedrijf zonder incidenten. Landbouwer Koen Van Heghe en zijn drie zonen waren zaterdagmorgen niet thuis. Tractoren en landbouwmachines werden op grote vrachtwagens geladen om later openbaar te worden verkocht.

Naast geweld tegen de politie werd de Gooikse landbouwer ook al veroordeeld voor schriftvervalsing en werd hij in verband gebracht met de verdwenen volleyballer Stephen Shittu. Die maakte op 6 april 2012 een ritje met zijn quad vanuit Oetingen en sindsdien is er van hem geen spoor meer. Maar bij verschillende huiszoekingen werden nooit bewijzen gevonden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees