Halse triatleten winnen extreme aflossingswedstrijd Dwars door België

Halse triatleten winnen extreme aflossingswedstrijd Dwars door België

Foto: idh

Halle - De Halse Triatlon Organisatie, kortweg H3O, heeft afgelopen weekeinde de extreme aflossingswedstrijd dwars door België of Crossing Belgium gewonnen.

"Dwars door België is een extreme uitdaging waarbij ploegen met negen lopers van Virton naar Oostende lopen, goed voor een te overbruggen afstand van 360 kilometers met meer dan 4000 hoogtemeters. Het was de tweede editie van deze wedstrijd, na een eerste testeditie in 2015", vertelt voorzitter Koen Baert. "Om de vijf kilometer moet er verplicht gewisseld worden Elke loper wordt begeleid door twee fietsers, terwijl de rest van de ploeg op adem kan komen in een begeleidende mobilhome. Het parcours loopt van Virton via Bouillon, Ath, Oudenaarde en Waregem tot Oostende. Daarbij legt elke deelnemer minimum 8 keer 5 kilometer lopend af, en 8 keer 10 kilometer op de fiets".
De start werd gegeven om 7uurop zaterdagochtend in Virton. 28 uren later, om 11.20uur liep de lopers van H3O als eerste de dijk op in Oostende. Ze hadden een ruimte voorsprong op de tweede. De atleten van H3O legden de 360 kilometer af met een gemiddelde tijd van 13 kilometer per uur.

" Het was een enorm zware wedstrijd, zowel fysiek als mentaal, maar we waren goed voorbereid en iedereen werd meegetrokken door de teamspirit en het enthousiasme. We hebben hier aangetoond dat je ook van een individuele sport een ploegsport kan maken", aldus een tevreden Koen Baert. Het team van H3O bestond Naast Koen Baert uit Hannelore Caspers, Geert Van Kelecom, Patrick Verstraete, Benoit Gerné, Witese Deprins, Steven Mathieu, Sander D'Hoedt en Matthias Van Baelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio