Retro Vrienden zorgen voor maandelijks evenement in Hals stadscentrum

Een keer per maand Possozplein vol oldtimers

Een keer per maand Possozplein vol oldtimers

Foto: idh

Halle - Liefhebbers van oldtimers kunnen zich in de handen wrijven. De Retro Vrienden organiseren vanaf nu elke vierde zondag van de maand van 9uur tot 13uur een oldtimertreffen op het Possozplein in hartje Halle.

"De Retro Vrienden is een club van liefhebbers van oldtimers uit het Pajottenland en de Denderstreek; We organiseren rondritten in het hele land om er samen in een leuke sfeer met de oude wagens op uit te trekken. Maar voor wie liever niet rondrijdt maar zijn wagen wel wil laten zijn, organiseren we treffens op een vaste plek waar gelijkgestemde zielen elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Daarnaast organiseren we ook mechaniek- en carrosseriecursussen, we staan op beurzen of we organiseren retrofeestjes in de stijl van onze wagens. We zijn een club waar de familiale sfeer primeert", vertelt voorzitter Luc Appelmans. 

En vanaf eind mei strijken deze Retro Vrienden elke vierde zondag van de maand neer op het Possozplein in Halle. "De oldtimers staan dan telkens opgesteld op het plein waar iedereen ze vrij kan bekijken. Elke deelnemer krijgt een drankbonnetje. Vorig jaar lanceerden we deze Cars en een Koffie-happening elke maand op de parking aan het gemeentehuis in Sint-Pieters-Leeuw. Maar hier gaan we nu weg en komen naar Halle. In Halle hebben we meer faciliteiten inzake sanitair, horeca, terrasjes en er is ook toeristisch meer te beleven voor wie met zijn oldtimer naar hier komt. We denken hier een betere uitvalsbasis te hebben gevonden", aldus Luc Appelmans. "Halle is voor ons overigens geen onbekende. We hebben hier vroeger nog samengewerkt met de Verenigde Handelaars voor een aantal evenementen en elk jaar passeert ons Rondje Halle, een rondrit door het Pajottenland, in deze stad".

"We werden overigens met open armen door het stadsbestuur ontvangen omdat dankzij ons maandelijks treffen er opnieuw meer leven komt in het stadscentrum. In Sint-Pieters-Leeuw zakten telkens tussen de tachtig en honderd oldtimers naar ons treffen af. We hopen dat er dit in Halle nog meer zullen zijn. Soms komen mensen zelfs even over en weer uit het buitenland om op een treffen aanwezig te zijn. Mensen samen brengen rond oldtimers is ons doel. En naast eigenaars van oldtimers brengt dit gewoon ook veel kijklustigen op de been. Mensen houden van de nostalgie die rond retrowagens hangt. Sommigen zijn dan weer extra geïnteresseerd in de oude mechaniek", aldus Luc Appelmans. In café De Sleutel vonden de Retro Vrienden alvast een clublokaal.

De oldtimermeetings op het Possozplein zijn gepland op de zondagen 27 mei, 24 juni, 22 juli, 26 augustus en 23 september van 9uur tot 13uur. Vanaf september tot in de lente zijn er geen treffens omwille van het koudere en slechtere weer waardoor heel wat eigenaars hun oude wagen liever in de garage houden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio