Nieuwe petanqueclub legt zelf tien petanquebanen in tuin van La Pizza da Pipo

Restauranttuin wordt petanqueparadijs

Halle - In een Italiaans restaurant kan men soms meer dan ook het eerste zicht lijkt. Dat is het geval bij La Pizza da Pipo aan de Edingensesteenweg in Halle waar maar liefst tien petanquebanen werden geopend in de tuin van het restaurant.

"Ja, noem het hier maar gerust een petanqueparadijs", lacht Laurent Van Waelem, voorzitter van de pas opgerichte petanqueclub Da Pipo. De opening vand e nieuwe petanquebanen was meteen ook de start van de petanqueclub die meteen al een veertigtal leden telt. "Petanque zit in de lift en dat is niet verwonderlijk. Het is een sociale sport die je zeer lang kunt beoefenen", vukt ondervoorzitter Ronny Ceuppens aan.

"Alles is begonnen met een etentje bij Da Pipo. Op dat moment speelden we elders petanque in Halle en de patron Pipo liet zich ontvallen dat hij als Italiaan een zeer groot liefhebber was van de petanquesport. Moest hij tijd hebben, hij zou zijn tuin meteen omvormen in petanquebanen, zo vertelde hij. Natuurlijk viel dit niet in dovemansoren en van het een kwam het andere. De idee om in de tuin van Da Pipo petanquebanen aan te leggen, was geboren", vertelt Laurent Van Waelem. "Op vijf weken tijd hebben we hier met eigen mankracht met een dertigtal vrijwilligers tien banen aangelegd, waarvan drie banen overdekt zijn door een permanente tent zodat we ook in de winter kunnen spelen. Pipo zelf heeft alle materiaal betaald. De tien banen waren mogelijk omdat we ook een stukje tuin van de buurman konden huren. De petanquebanen zijn ook apart van het restaurant bereikbaar via een poort vanop de parking".

"We hadden amper reclame gemaakt voor de jnieuwe club. We hadden nog geen terrein en toch hadden we in een mum van tijd meer dan dertig leden. Bij de opening van de petanquetuin schreven zich nog meer leden in. Een succes dus", aldus Laurent. "Vriendschap, verdraagzaamheid en inzet vormen de basis van petanqueclub Da Pipo waarvan Pipo zelf uiteraard erevoorzitter is geworden".

Pipo kreeg als eigenaar de eer om officieel het lint te knippen en de petanquetuin officieel te openen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio