19 juni wordt Halle opnieuw wielerstad

Halle-Ingooigem verhuist naar dinsdag

Halle-Ingooigem verhuist naar dinsdag

Foto: idh

Halle - De wielerwedstrijd Halle-Ingooigem, die telkens heel wat volk op de been brengt in Halle, wordt dit jaar niet op een woensdag maar wel op een dinsdag gereden. Dinsdag 19 juni verwelkomt Halle opnieuw het kruim van de wielersport aan de start.

Halle-Ingooigem is is aan zijn 71ste editie toe. Voor de volledigheid: vroeger vertrok deze wereldwedstrijd van in Brussel. Maar in 2005 kreeg de wedstrijd een upgrade en maakte voortaan deel uit van de Europese tour ind e categorie UCI1.1. De startplaats verhuisde dat jaar naar Halle. En dat is dit jaar niet anders. Het enige verschil is dat de wedstrijd niet op de woensdag voor het Belgisch kampioenschap op de weg wordt georganiseerd maar wel op de dinsdag in die week

"We hebben onze datum aangepast met het oog op het Belgisch kampioenschap tijdrijden dat op donderdag 21 juni, twee dagen later dus, op de agenda staat van een aantal renners", vertelt koersdirecteur Eric Demets. "En voor ons heeft het als voordeel dat de start uit het vaarwater kan blijven van de scholen op woensdagmiddag", voegt Ronny Tordeurs er aan toe, voorzitter van Buizingen Sportief die de organisatie van de start in Halle voor zijn rekening neemt.

Halle mag opnieuw heel wat gekende namen in het rennersdorp verwachten. Onder meer Quick-Step Floors, Lotto Soudal en team Lotto Nl zijn aangekondigd, naast een nationaal team met o;a. Jasper Stuyven. Daarnaast nemen ook negen pro contintentale ploegen en elf continentale ploegen deel. Het startschot is voorzien om 12.30uur op de Grote Markt. Vanaf 11uur worden hier de renners aan het publiek voorgesteld. Het rennersdorp bevindt zich opnieuw op het Possozplein en op de parking aan De Bres. bezoekers kunnen parkeren op de Leide.

Halle-Ingooigem is 197 kilometer lang en bestaat uit een rit in rechte lijn naar Ingooigem via onder meer de Ninoofsesteenweg in Halle en Pepingen, de Edingensesteenweg in Leerbeek, de Langestraat in kester, Oetingen, Herfelingen en Vollezele, de Vollezelestraat in Tollembeek en de baan naar Galmaarden. In Ingooigem wachten de renners nog vijf plaatselijke ronden op een heuvelachtig parcours. Halle-Ingooigem wordt deze keer uitgezonden door VTM, RTBF en Eurosport.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio