Vijf grote schermen om WK-voetbal te volgen

Halle helemaal ondergedompeld in WK-sfeer

Halle helemaal ondergedompeld in WK-sfeer

Foto: idh

Halle - Je hoeft niet per se naar Rusland om binnenkort het WK voetbal te beleven. Ook Halle is een uitstekende locatie waar opnieuw vijf grote schermen zijn aangekondigd op evenveel pleinen in Halle-centrum maar ook in Lembeek en Essenbeek.

Siem Dedobbeleer en Bram Boon, cafébazen van De Kelt en De Sleutel aan het Possozplein, ontvouwden al eerder hun plannen voor het WK voetbal. "We gaan opnieuw voluit voor sfeer in de stad; Halle bruist opnieuw en dat doen we tijdens het WK voetbal graag een schepje bovenop. Daarom plaatsen we samen opnieuw een groot scherm op het Possozplein langs de kant van de frituur. Elke wedstrijd van de Rode Duivels zal hier live te volgen zijn, op maandag 18 juni om 17uur tegen Pananame, op zaterdag 23 juni om 14uur tegen Tunesië en op donderdag 28 juni om 20uur tegen Engeland. Als de Rode Duivels verder gaan in het tornooi, tonen we ook die wedstrijden van de Belgen op groot scherm", vertellen Bram en Siem. 

"Alles is uiteraard gratis te volgen op het Possozplein. Op het plein komen grote togen om de dorstigen van drank te voorzien en een hamburgerkraam. We lanceren zuipkaarten waarvan de verkoop binnenkort start. Wie een zuipkaart koopt, krijgt er een gratis Rode Duivel-T-shirt bovenop. Na de match is er telkens een after party in café De Kelt en in café De Sleutel", aldus de twee cafébazen.

Het Possozplein wordt verkeersvrij gemaakt. Extra parking wordt voorzien op de speelplaats van het Heilig Hart&College. Ter hoogte van café De Sleutel komen overigens ook enkele kermismolens naar aanleiding van de braderie in het stadscentrum van 21 tot en met 24 juni. Ook deze braderie zal helemaal in het teken van het WK staan. 

Naast een groot scherm op het Possozplein, kom er ook een groot scherm op de Beestenmarkt in een organisatie van café Vaantjesboer. Ook hier zijn alle wedstrijden van de Rode Duivels te zien. Ook de cafébazen van de Grote Markt brengen voetbal op groot scherm te tonen. Of beter: schermen. De cafés De Fazant, Blue Note, Klein Stadhuis, Den Apotheker en De Met zorgen voor maar liefst vier schermen rond het standbeeld van Servais. Op die manier wordt Halle-centrum wellicht het stukje Vlaanderen dat het sterkst gecoverd zal zijn met grote schermen om geen glimp van de wedstrijden van de Rode Duivels te missen. De straatstenen zullen daveren bij elk doelpunt.

Maar wie wil genieten van voetbalsfeer, kan in Halle ook buiten het centrum terecht. Want ook in Lembeek voorziet Filip Schoer van café De Mustang voor een groot scherm op het Claesplein voor alle wedstrijden van de Rode Duivels. Zaterdag 23 juni komt er een extra groot scherm op het Sisseplein in Essenbeek waar dat weekeinde Kermis Essenbeek plaats heeft. In Essenbeek kan men enkel terecht voor de wedstrijd België-Tunesië. Daarnaast kan men uiteraard ook in tal van cafés het volledige WK volgen.

Door het veelvoud aan grote schermen gelden op de speeldagen van de Rode Duivels een aantal verkeersmaatregelen. Een uur voor de aftrap worden het Possozplein en het Claesplein verkeersvrij gemaakt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio