Halle verlengt sluitingsuur voor duivels feestje

Halle verlengt sluitingsuur voor duivels feestje

Foto: idh

Halle - Omdat er vanavond een volksfeest wordt verwacht na de halve finale van de Rode Duivels tegen Frankrijk besliste burgemeester Dirk Pieters om het sluitingsuur van de horecazaken tot 2 uur 's nachts te verlengen. Ook op de Grote Markt zelf mag er tot 2 uur gefeest worden vanavond.

De inwoners van Halle hebben zich de voorbije weken ontpopt tot een geweldige ‘twaalfde man’. En dat zal dinsdagavond niet anders zijn wanneer de Rode Duivels de strijd aangaan met Frankrijk om een plek te veroveren in de finale van de Wereldbeker. Net als de voorbije weken kan je deze thriller dankzij de lokale horeca ook deze keer volgen op grote schermen op het Possozplein, de Grote Markt en de Beestenmarkt in het centrum van de stad en op het Claesplein in Lembeek.

Sowieso is deze halve finale al een historisch moment dat een feestje zal teweeg brengen. Maar mocht België dinsdagavond het finaleticket in de wacht slepen, zal de duivelsgekte in dit land helemaal compleet zijn.

Daarom heeft burgemeester Dirk Pieters na overleg met de politie van de zone Zennevallei beslist om het sluitingsuur voor de horecazaken te verlengen tot 2 uur ’s nachts. Ook op de Grote Markt mag er uitzonderlijk een volksfeestje gebouwd worden tot 2 uur ’s nachts. Maar nadien moet de stilte wel terugkeren. Ook aan de horecauitbaters wordt gevraagd om mee te werken met de politiediensten om het uitgebreide sluitingsuur te respecteren. Mobiele camera’s en ook de ordediensten houden mee een oogje in het zeil. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio