Dieven van fiets minister Weyts gevat en veroordeeld

Dieven van fiets minister Weyts gevat en veroordeeld

Foto: idh

Halle - De fietsdieven die in februari 2017 de fiets van Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts stalen aan het station van Halle zijn gevat en ondertussen ook veroordeeld voor de feiten. De witte racefiets van de minister is wel nog steeds zoek

De ironie van het lot sloeg op 16 februari vorig jaar hard toe. Minister van Ben Weyts kwam die dag in het station van Halle zelf een toelichting geven aan de verzamelde pers over nieuwe fietsinvesteringen die het fietsgebruik zouden moeten aanzwenegelen. Veilige fietsstallingen maakten daar deel van uit. Omdat de minister slechts op een boogscheut van het Halse station woont, kwam hij die dag met de fiets en stalde zijn fiets in de fietsenstalling op het Stationsplein. Groot was de verbazing toen de pers een fotoshoot wilde doen met Ben Weyts en zijn fiets. Ondanks de aanwezigheid van heel wat volk bleek de fiets tijdens de persconferentie toch ongezien te zijn gestolen. Het fait divers ging de wereld rond en haalde zelfs het nieuws op BBC en in kranten in Europa en Afrika.

Maar wat niemand nog voor mogelijk had gehouden, gebeurde toch. De politie kwam de daders op het spoor, o.a. dankzij camerabeelden en omdat ze nog meer fietsdiefstallen op hun kerfstok hadden de voorbije maanden. "Ik ontving plots een brief dat de politie twee fietsdieven had gevat, die ondertussen ook zijn veroordeeld. Het bleek om twee mensen te gaan zonder geldige verblijfsdocumenten", vertelt Ben Weyts. "Helaas heb ik mijn goede koersfiets niet terug. Die hadden ze ondertussen voor 30 euro verkocht aan een onbekende".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio