Mondiaal Halle organiseert laagdrempelige gesprekstafels

Halle - Mondiaal Halle, het platform dat onlangs werd opgericht om mondiale thema's zoals de klimaatverandering, vluchtelingen, en racisme ook lokaal bespreekbaar te maken, organiseert vanaf nu een keer per maand laagdrempelige gesprekstafels in het Averechts-huis in de Kardinaal Cardijnstraat om concrete lokale antwoorden te zoeken op mondiale problemen.

"De komende zes jaar zullen wereldwijde problemen ook in Halle de politieke agenda kruisen. Daarom organiseren we elke derde zondag van de maand tijdens de rommelmarkt van 11uur tot 12uur een gespreksmoment waarbij mensen aan kleine tafels hun ideeën, ervaringen, verlangens, emoties of wat dan ook kwijt willen. Ieders mening is welkom op deze gemoedelijke bijeenkomst die we zien als een geperfectioneerde koffiepauze. Iedereen kan zonder stress en informeel zijn mening kwijt", aldus Hilde Rooselaer van Mondiaal Halle.

Mondiaal Halle is een samenwerkingsverband van Halle Boven Hard, de Halse integratieraad, Averechts, Halle Zonder Grenzen, 11.11.11., Oxfam Wereldwinkel en het Masereelfonds.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio