Danny Sluys wint Gouden Mastel

Danny Sluys wint Gouden Mastel

Foto: idh

Halle - Danny Sluys kreeg vrijdagavond als slot van een leuke revue de Gouden Mastel oevrhandigd. Hiermee treedt hij toe tot de eregallerij van mensen die zich op een andere manier achter de schermen verdienstelijk maken voor het Halse carnaval.

Danny Sluys viel zelf volkomen uit de lucht toen bleek dat hij samen met Den Ast, het museum en archief dat dit jaar een grote carnavalsexpo organiseerde, en kunstenaar Luc Van Ruysevelt, maker van de nieuwe carnavalstrofee, door de carnavalsraad genomineerd bleek voor de Gouden Mastel. Danny had zijn nominatie te danken aan het feit dat hij zowat alle carnavalsgroepen leerde chars bouwen in piepschuim. Hij demonstreerde en gaf workshops zodat alle groepen op het gezondere en milieuvriendelijker isomo zijn overgeschakeld. Danny, zelf voorzitter van carnavalsgroep De Gebeure die als enige groep een lange traditie heeft in het char bouwen in piepschuim, hielp bij veel carnavalsgroepen de overstap van polyester naar piepschuim haalbaar maken.

Uiteindelijk was het aan de aanwezigen op de revue die mochten stemmen naar wie van de drie de Gouden Mastel uiteindelijk zou gaan. En die keuze wil met groot overwicht op Danny Sluys.

"Een hele eer. Ik was er zelf niet goed van. De Gouden Mastel betekent wel wat in het carnavalswereldje", aldus Danny. "Het is een erkenning die ik zal koesteren".

De carnavalsrevue zelf werd opnieuw een spitant totaalspektakel waarbij geen onderwerpen werden geschuwd om ze kritisch onder loep te nemen. Uiteraard vormden de komende gemeenteraadsverkiezingen een dankbaar onderwerp van ludieke sketches, liedjes en dans maar ook andere actualiteit werd over de hekel gehaald zoals het nieuwe verkeersplan, de wildgroei aan allerlei paaltjes, de leegstand in de winkelstraten en zo meer. Meer dan veertig vrijwilligers boksten de revue in elkaar.

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio