Het leven zoals het is: er staat een paard in de gang van het rusthuis

Sint-Pieters-Leeuw - Er staat een paard in de gang: in het Sint-Antoniusrusthuis mochten de bewoners de meezinger van André Van Duin voor een keertje ernstig nemen. Het hoefgetrappel in de gang was niet van een vroege Sinterklaas maar wel van de Shetland-pony's Lobke en Lara. Naar aanleiding van Werelddierendag brachten ze een bezoek aan het woonzorgcentrum.

En om iedereen van hun aanwezigheid te laten genieten, bleven ze niet buiten in de tuin maar maakten ze ook een wandelingetje door de gangen tot in een van de leefruimten waar meer dan zestig bewoners met vertederde ogen de twee aaibare dieren mochten vertroetelen. Als volleerde mannequins lieten Lobke en Lara de aandacht zich wel gevallen.

Aan de komst van de Shetland-pony's hing een bijzonder verhaal vast. "Mijn moeder was 69 toen ze een beroerte kreeg en zo hier in het woonzorgcentrum Sint-Antonius terecht kwam. Samen met mijn vader hebben we thuis altijd Shetland-pony's gekweekt. Op een bepaald moment hadden we er 45 waarvoor mijn moeder elke dag zorgde", vertelt zoon André De Leener, zelf voorzitter van het Belgisch Studbook van de Shetland Pony. "Ik kreeg het kweken van Shetland-pony's met de paplepel mee. Het was jaren geleden dat mijn moeder haar lievelingsdieren nog eens zag. En dus leek Werelddierendag een uitgelezen dag om er eens mee naar het rusthuis te komen. Niet alleen voor mijn moeder, die zichtbaar genoot, maar voor alle bewoners". 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio