Minderjarige naar gesloten instelling na vechtpartij aan station

Minderjarige naar gesloten instelling na vechtpartij aan station

Foto: idh

Halle - Naar aanleiding van de vechtpartij aan het station van Halle vorige week waarbij ook een schot werd gelost met een alarmpistool werd een minderjarige in een gesloten instelling geplaatst. Drie anderen zijn terug vrijgelaten, waaronder twee minderjarigen onder voorwaarden.

Op 27 september 2018 werd de stationsbuurt in Halle opgeschrikt door een vrij zware vechtpartij waarbij een tiener lichtgewond raakte.. Al vrij snel verschenen er beelden van de vechtpartij op sociale media. Hierbij was onder andere een wapen te zien. Onmiddellijk na de feiten startte de lokale recherche van de politiezone Zennevallei een onderzoek om de identiteiten van de verdachten te achterhalen.

Dinsdag werden er uiteindelijk vier personen (drie minderjarigen en een meerderjarige) opgepakt en verhoord. Onder hen ook de persoon die het schot loste. Na onderzoek bleek het om een alarmpistool te gaan.

De meerderjarige verdachte werd vrijgelaten na verhoor, de drie minderjarigen werden voorgeleid voor de jeugdrechter. Eén minderjarige werd geplaatst in een gesloten instelling, de twee anderen (waaronder de persoon die het schot loste) werden onder voorwaarden vrijgelaten.

De lokale politiezone zet al langer in op de veiligheid van het station van Halle. Toch heeft de politie sinds de vechtpartij de bestaande patrouilles nog extra opgevoerd. Sindsdien zijn er geen nieuwe incidenten meer vastgesteld.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio