Bewoners Vander Stokken konden al eens oefenen in het stemhokje

Bewoners Vander Stokken konden al eens oefenen in het stemhokje

Foto: idh

Pepingen - In het woonzorgcentrum Vander Stokken in Pepingen staan de stemhokjes voor zondag al opgesteld. De bewoners konden al even oefenen hoe het ook weer gaat om te gaan stemmen.

De gemeente Pepingen koos er voor om opnieuw stembureaus te organiseren in de woonzorgcentra vander Stokken en Mater Dei. Op die manier kunnen ook deze bewoners gebruik maken van hun stemrecht.

Een aantal bewoners van het woonzorgcentrum vander Stokken zal zeker van die kans gebruik maken. Vrijdag kregen ze al even kans om te oefenen na een toelichting over hoe er geldig kan gestemd worden.

Ze vertelden vol enthousiasme dat ze de folders van alle politieke partijen grondig hadden doorgenomen. "ik stem voor de goei, maar ik ga u niet vertellen voor wie", "ze hebben moeten vechten om ons stemrecht te kunnen geven, het zou een schande zijn, mochten we niet gaan stemmen", "ik had me ook een papierke van de dokter kunnen vragen, maar ik stem zelf zolang ik kan" waren een paar van de zovele interessante uitspraken. 

De stembureaus openen om 8uur hun deuren.Stemmen kan tot 13uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio