Repressieve acties in Kietomstraat en Beerstestraat

Repressieve acties in Kietomstraat en Beerstestraat

Foto: idh

Halle / Pepingen - De politie van de zones Zennevallei en Pajottenland kondigen repressieve acties aan voor wie met de auto door de Kietomstraat in Beert of door een stuk van de Beertsestraat in Halle rijdt. Dit is sinds enkele weken verboden.

Enkele weken geleden werd op het grondgebied van Pepingen en Halle de verkeersregeling aangepast in de Kietomstraat die in Halle overgaat in de Beertsestraat. Tussen de Eikstraat en de Haagstraat is doorgaand autoverkeer hierdoor verboden en zijn de Kietomstraat en een stuk van de Beertsestraat voortaan voorbehouden voor fietsers, wandelaars, ruiters en landbouwvoertuigen.

Omdat de smalle landweg een populaire sluiproute is voor automobilisten die de drukte op de grote invalswegen van en naar Halle willen vermijden, voerde de politie van zowel de zone Zennevallei als de zone Pajottenland de voorbije weken enkele preventieve waarschuwingsacties. Vooral personeelsleden van Colruyt maken nogal eens gebruik van deze landelijke weg.

De bestuurders die toch nog op de landweg werden betrapt kregen een flyer over de nieuwe verkeersregeling. De politie wil de komende dagen zijn acties opvoeren en vanaf nu zullen er ook effectief boetes worden uitgeschreven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio