Servaisacademie blikt terug op Groote Oorlog

Servaisacademie blikt terug op Groote Oorlog

Foto: idh

Halle - Zo'n honderd leerlingen en leerkrachten van de Halse Servaisacademie brengen zondag 11 november om 14uur in de basiliek een totaalspektakel over de Groote Oorlog.

Zondag is het precies honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde liep en dat wilde de Servaisacademie, cultuurcentrum 't Vondel en het archief van Den Ast niet zomaar laten passeren. Ze brengen een voorstelling met woord, muziek en dans. Ook tv-gezicht Roos Van Acker en inwoner van Halle werkt mee aan deze evocatie.

"De rode draad doorheen de voorstelling zijn dagboekfargmenten die mooi het leven in Halle tijdens de Groote Oorlog weergeven. Ingetogen momenten wisselen af met uitbundige en zelfs grappige passages. Toeschouwers moeten zich niet verwachten aan een zwaarmoedige setting met enkel aandacht voor de oorlogstragiek maar wel aan een hoopvolle en positieve voorstelling", aldus Stijn Hanssens, directeur van de Servaisacademie. "Klank, tekst en beeld zullen de basiliek op een bijzondere manier vullen".

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio