Leeuwse zwemmarathon kiest voor nieuw concept

Leeuwse zwemmarathon kiest voor nieuw concept

Foto: idh

Sint-Pieters-Leeuw - Gedaan met 24 uur onafgebroken baantjes zwemmen voor het goede doel tijdens de Leeuwse zwemmarathon in het Wildersportcomplex in Zuun. De Leeuwse sportdienst kiest na dertig jaar op 23 en 24 november voor een nieuw concept.

Er worden dit jaar nog enkel baantjes gezwommen voor het goede doel gedurende een 12-uren marathon op zaterdag. Op vrijdag gaat een zwembadfuif de zwemmarathon vooraf.

"Na dertig jaar steeds hetzelfde stramien was het tijd om eens te vernieuwen. De laatste jaren was het bovendien steeds moeilijker om mensen te vinden die de nachtelijke uren wilden overbruggen. Ook ons personeel moest 's nachts extra uren draaien", aldus schepen van sport Jos Speeckaert (CD&V).

De zwemmarathon in het zwembad in Zuun begint dit jaar met een zwembadfuif. Vrijdag 23 november om 20uur is er een poolparty voor kinderen en van 21 uur tot 1 uur voor volwassenen. Een ticketje kost 2,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

De echte zwemmarathon begint zaterdag 24 november om 7uur en loopt tot 19uur waarbij er zoveel mogelijk lengtes worden gezwommen. Elke kilometer wordt gesponsoird door bedrijven, handelaars en particulieren. De opbrengst gaat deze keer naar de FriS, de sportclub voor mensen met een beperking. Zayterdag 24 november om 20uur volgt meteen de prijsuitreiking en de overhandiging van de cheque.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio