Rookstop Run maakt vuist tegen roken

Rookstop Run maakt vuist tegen roken

Foto: idh

Halle - De Artsenkring Zennevallei, het Sint-Mariaziekenhuis uit Halle en de Huizen van het Kind uit de regio organiseren op zondag 25 november samen een Rookstop Run in het kader van Music for Life. De opbrengst gaat naar Generatie Rookvrij, een initiatief van Kom op tegen Kanker.

 De Rookstop Run heeft plaats in het provinciedomein van Huizingen. Starten kan tussen 13uur en 15uur.
"Bedoeling is dat mensen komen wandelen of lopen voor het goede doel. Of mensen kunnen ook gewoon even langs komen voor een hapje en een drankje", vertelt coördinator Lynn De Ryck. "We willen met de Rookstop Run vooral aandacht vragen voor de gevaren van het roken".

Er zijn loopparcours van 3, 6 of 12 kilometer en een wandelparcours van 6 kilometer. Voor kinderen is er ook een hindernissenparcours en kinderanimatie. Deelnemen kost 8 euro als men vooraf inschrijft en 10 euro ter plekke. Kinderen betalen 4 euro.

De Rookstop Run is meteen ook de kick off van een ander initiatief rond roken. Artsenkring Zennevallei en LOGO Zenneland organiseren in het voorjaar van 2019 groepssessies om mensen te helpen met het stoppen met roken. Gedurende acht sessies tussen januari en mei op dinsdagavond neemt tabakologe Gretel Raspé de groep op sleeptouw. Op dinsdag 8 januari is er eerst om 19.30uur een infomoment in het Medisch Huis aan de Alsembergsesteenweg in Buizingen. Info over het project 'Zennevallei stopt met roken' bij gretel.raspe@telenet.be of 0471/06.11.12.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio